У читальній залі презентується виставка-пам’ять «А свічка плакала в скорботі…»

  

   Виставку-пам’ять «А свічка плакала в скорботі…», яку підготувала  бібліотекар Людмила Печеного,  презентовано в читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека». Тут представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

   Щороку  у четверту суботу листопада в Україні  відзначається національний День пам’яті жертв голодомору. Ця трагічна дата назавжди залишилась незагоєною, пекучою  раною у серці нашого народу.   Голодомор 1932-33 рр. був наймасовішим і найжорстокішим. Тривав він з  квітня  1932 року по листопад 1933. Саме в ці 17 місяців приблизно за 600 днів в Україні загинули за різними даними  від 4.5 до 10 мільйонів людей. Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. Тоді від голоду вмирали 17 людей  щохвилини, 1000 щогодини, 25 тисяч щодня. На жаль, ця страшна подія торкнулася  майже кожної  української родини.

          Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами тематичної виставки та долучитися до імпровізованої акції «Запали свічку». Хай кожен з нас запалить свічку пам’яті, в знак вшанування невинно замученого голодом українського народу. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів.