У Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» запрацював проєкт «Ваша цифрова бібліотека»

  Навчитись користуватись комп’ютером та інтернетом ніколи не пізно. Саме під таким девізом у Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» запрацював проєкт «Ваша цифрова бібліотека».   Даний проєкт допоможе людям старшого покоління адаптуватися до сучасних умов, реалізуватися, набути нові знання і навички, які вони зможуть використовувати у своєму житті. Проєкт охоплює такі поняття, як навігація і пошук інформації у глобальній мережі Інтернет, спілкування через електронну пошту, Messenger і соціальні мережі. Заняття проходять з використанням матеріалів Національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова освіта та дотриманням усіх карантинних вимог.

 Сьогодні у читальному залі КЗ «Бершадська бібліотека» зібралися активні користувачі нашої бібліотеки, щоб розпочати знайомство з комп’ютером.

  Під час заняття учасники навчання, які опановують комп’ютер з нуля, дізналися про пристрої, призначені для введення, зберігання, опрацювання та виведення інформації, про складові частини та базовий комплекс програм, які забезпечують керування комп’ютером; розглянули поняття «операційна система» та її функції; дізнались що таке «файл» та «папка», чим вони відрізняються та для чого призначені.

Також присутнім  показано відео Базові цифрові навички. Сезон 1 на онлайн-платформі Дія. Цифрова освіта.

 КЗ «Бершадська бібліотека» сьогодні трансформовується в інформаційно-ресурсний центр громади, де  за традицією можна обрати улюблені книги,  газети, журнали ,  отримати  необхідну бібліотечно-бібліографічну інформацію, а віднедавна і консультацію з питань цифрової грамотності.