«Вічні дзвони пам’яті й скорботи»

«Вічні дзвони пам’яті й скорботи»

 IMG_20180420_132531

26 квітня 1986 року… Саме тоді стався вибух на Чорнобильській АЕС. Щороку в цей день згадують про аварію на Чорнобильській атомній станції. Але скільки життів забрав Чорнобиль? Тисячі, мільйони, а, може, значно більше? Скільки часу ще буде нагадувати про себе Чорнобиль?

Тривожні трагічні дзвони лунають над землями України, Росії, Білорусі, вказуючи точну адресу біди – Чорнобиль. Саме там вибухнув атомний реактор, і «мирний» атом приніс таке лихо, якого людство ще не знало. І найстрашніше те, що наслідки чорнобильської трагедії ми будемо відчувати довгі роки. Страшним лихом для всього українського народу стала та аварія на атомній станції. Це сотні і тисячі хворих і калік; села і міста, які аж «світяться» від радіонуклідів, радіаційний фон у деяких місцях у десятки разів перевищує допустимі норми. Забруднені всі райони, куди тільки сягнула чорна хмара чорнобильського лиха.

IMG_20180423_083004

Причини, евакуація, наслідки, будування «Саркофагу» – ці питання були висвітленні для учнів 7-В класу Бершадської ЗОШ №1 (класовод Поліщук Л.В.) бібліотекарем відділу з обслуговування дітей Бершадської центральної районної бібліотеки Оленою Струтинською в інформаційному повідомленні «Вічні дзвони пам’яті й скорботи».

IMG_20180423_080210