Відео – екскурс «Блокпост пам’яті»

20 лютогоВосьма річниця (20.02.2014) початку російської збройної агресії проти України. До цієї дати Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» підготував відео – екскурс «Блокпост пам’яті».

20 лютого Верховна Рада визначила як день вторгнення російських військ в Україну. Також саме від цього часу надалі вестиметься відлік тимчасової окупації Криму. Ця неоголошена війна скалічила долі мільйонів людей України: тисячі загиблих, сиріт, переселенців, які вимушено покинули свої домівки, значні економічні втрати. Своїм чорним крилом події на Сході України торкнулися й Бершадщини. Четверо земляків віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України:

Герой України Коваленко Юрій Вікторович

Капітан Барашенко Юрій Петрович  

Солдат Дремлюх Вячеслав Анатолійович 

Солдат Тарасенко Юрій Олександрович 

У відео – екскурсі згадуються загиблі земляки та пропонується огляд тематичної літератури про події АТО/ООС, яка є у фондах Бершадської бібліотеки.

У боротьбі за незалежність полягли кращі сини Бершадщини, ми схиляємо голову перед пам’яттю наших героїв і у щирій молитві просимо Господа дати мир в Україну. Немає жодного сумніву: битва за Україну, за Незалежність завершиться для нас успішно – завдяки загальнонаціональній солідарності, помноженій на мужність та героїзм наших воїнів.