Відеоекскурс для дітей «Що таке Конституція?»

З нагоди відзначення 28 червня цього року 26-ту річниці Конституції, головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» підготував відео презентацію для дітей «Що таке Конституція?».

У доступній, іноді віршованій формі юним користувачам бібліотеки розповідається про Основний Закон держави, час прийняття Конституції Верховною Радою. Діти повинні розуміти, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна правова держава. Україна є унітарною державою, суверенітет якої поширюється на всю її територію. А в межах існуючого кордону є територія України є цілісною і недоторканою. Важливо, щоб діти зрозуміли, що Конституція гарантує гідність, повагу та свободу для всіх, а кожен громадянин України має права та обов’язки. Варто пам’ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності.

Також у відео екскурсі згадується про Першу у світі Конституцію, яка була написана українським гетьманом Пилипом Орликом в 1710 році.

Детальніше про права та обов’язки, інші статті Конституції користувачі зможуть дізнатися, завітавши до Комунального закладу «Бершадська бібліотека» та ознайомившись з новою літературою, періодичними виданнями відповідного змісту.