Відеоролик до Дня козацтва “Україна – козацька держава”

“Україна – козацька держава”

https://youtu.be/vUL710rIiDQ


З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості щорічно 14 жовтня в Україні відзначають свято — День захисника України, водночас з Днем Українського козацтва.
14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно.
14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.
З нагоди святкування дня козацтва бібліотекар з обслуговування юнацтва Бершадської центральної районної бібліотеки Олена Маліцька підготувала книжкову виставку “Україна – козацька держава” та відеоролик.
У відділі з обслуговування дітей Бершадської центральної районної бібліотеки презентовано книжково-ілюстративну виставку «Українське козацтво – наша гордість і слава».
Щоб пригадати мужність, велич та славні традиції козаків, у читальній залі Бершадської районної бібліотеки діє тематична книжкова виставка «Слава козацька не вмре, не загине».
Вітаємо всіх наших захисників із цим прекрасним святом та запрошуємо ознайомитися з літературою, яка допоможе вам збагатити свої знання та поринути у чудовий світ історії українського народу — Козаччину та переглянути відеоролик
https://youtu.be/vUL710rIiDQ