Відкриття меморіальної дошки на будівлі районного будинку культури

9 травня 2016 року в рамках заходів з нагоди 71– ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на фасаді районного будинку культури відкрито меморіальну дошку Герою  України, підполковнику Юрію Вікторовичу Коваленку.

ф Коваленко 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, бершадський міський голова Михайло Кольченко, батьки Юрія Коваленка – Віктор Олексійович та Олена Іванівна, ветерани війни, учасники АТО, жителі району.

ф. Коваленко 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Впродовж років Бершадщина зростила чимало героїв- патріотів, гідних синів України. Вони, у тяжкі для держави часи, не шкодували своїх сил, не вагаючись  жодної хвилини, віддали своє життя заради миру і спокою на нашій землі.Саме  таким був наш земляк Юрій Вікторович Коваленко, іменем якого названа центральна вулиця міста, що починається приміщенням районного будинку культури. Його життя, його подвиг завжди житиме в серцях прийдешніх поколінь.

a Коваленко 3

Вшановуючи героїзм, мужність, проявлені в боях за суверенітет нашої держави на фасаді районного будинку культури встановлено меморіальну Дошку Герою України – Юрію Коваленку.  До відкриття  Дошки Герою України запрошувалися  учасники АТО. Керівники району, вдячні бершадці поклали квіти до Меморіальної дошки Юрію Коваленку.