«ВІЛ/СНІД – значення і розуміння» (експрес інформація)

У відділі з обслуговування дітей КЗ «Бершадська бібліотека»  презентовано експрес інформацію «ВІЛ/СНІД – значення і розуміння», яку підготувала  для користувачів бібліотекар Олена Струтинська.

   Мета заходу: привернення уваги підростаючого покоління до проблем поширення СНІДу, формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ-інфекцією.

   Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається від  1грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, бо жодна акція не обходиться зараз без неї. Вона стала символом не тільки розуміння, а й об’єднання зусиль людей, спрямованих на вирішення цієї проблеми. Прикріпивши стрічку до свого одягу, людина висловлює свою підтримку, співчуття і переживання тим, хто хворий.

   Здоров’я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров’я – це стан життя і діяльності людини за умов відсутності хвороби, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

СНІД – це особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству.

    Запрошуємо користувачів до онлайн перегляду та сподіваємося, що такі заходи привертатимуть увагу до проблем, що впливають на поширення ВІЛ/СНІДу і сприятимуть популяризації здорового способу життя.