Вітання з днем бібліотек

Шановні працівники бібліотечної сфери!

Щиро вітаю вас з професійним святом духовності, мудрості і знань – Всеукраїнським днем бібліотек! Бажаю всім вам земних благ, радості і натхнення, вдячності від любителів книги, професійного злету, цікавих зустрічей і відкриттів. Нехай це свято дарує вам чудовий настрій та теплі слова від всіх, хто вважає бібліотеку джерелом для здобуття знань, а робота приносить тільки задоволення. Зичу вам і вашим близьким міцного здоров’я, благополуччя, достатку у кожній оселі і прихильності долі. Нехай ніколи не покидають Вас почуття Оптимізму, Віри, Надії, Любові і Мудрості-Софії.

Директор КЗ «Бершадська бібліотека» Наталія Лева

             

30 вересня ми святкуємо – Всеукраїнський день бібліотек!
Сучасна бібліотека – це не лише сховище для книг, а й своєрідний електронний архів, місце, де можна отримати доступ до інформації як на традиційних носіях, так і в електронному вигляді. Це соціальний інститут, діяльність якого спрямована на забезпечення рівного доступу до інформації, за умов розвитку процесів гуманізації освіти, її інформатизації, відкритості й формування освітніх інформаційних потреб, який здатен якісно забезпечити і технологічний, і соціальний, і освітній доступ до інформації. Я переконана, що саме бібліотеки активно сприяють цьому! Саме бібліотеки є тими місцями, де кожен може розвивати себе та свою особисту незалежність. Саме бібліотеки є надійними партнерами місцевої влади у розвитку незалежності громад. Саме бібліотеки є ефективним інструментом у реалізації державної політики, яка безпосередньо впливає на відстоювання та збереження незалежності держави. То ж кожен, хто щодня приходить у бібліотеку на роботу, хто допомагає бібліотекам, хто підтримує окрему бібліотеку в селі чи місті, хто підтримує всі бібліотеки, відстоюючи їх перед владою та у владі, кожен, у чиєму житті є бібліотека, про яку він може сказати “моя”, є співтворцем бібліотек. Бібліотек як сучасних відкритих просторів для навчання упродовж життя, просторів для цікавих подій та зустрічей, просторів для натхнення, просторів для спілкування. Саме такі бібліотеки з комфортним і привабливим простором, із новою літературою, з сучасними технологіями, з привітними й обізнаними бібліотекарями – те місце, де кожен, хто приходить зі своїм питанням, може знайти на нього відповідь.

Недаремно у 2021 році девіз Української бібліотечної асоціації – «Бібліотека – твоя точка опори!». Адже саме в бібліотеках кожен може віднайти її, свою точку опори. Сюди приходять за книжками, посидіти в інтернеті, отримати нові знання й освоїти нові вміння, попрацювати над проєктами, розважитися, поспілкуватися з друзями, сплатити за комунальні послуги, зустрітися з бізнес-партнерами і просто побути наодинці й подумати. Сучасні бібліотеки незамінні для розвитку та віднайдення себе у професії, для особистого розвитку й творчості, для народження нових ідей та їхньої реалізації, для емоційної та психологічної рівноваги, для мрій та їхнього здійснення. Бібліотека ‒ місце, де сходяться минуле з теперішнім та майбутнім. Бібліотеки не лише творять «пам’ять» людства, нації, держави, спільнот, людей ‒ бібліотеки творять майбутнє успішних незалежних людей, спільнот, держави, нації, людства!