Виховна година «Українські волонтери- відважні, дивовижні».

Бібліотекарі організували  цікаву  зустріч учнів з волонтером

     Сьогодні  працівниками   КЗ «Бершадська бібліотека» Оленою Маліцькою та Ольгою Дашківською проведено виховну годину «Українські волонтери- відважні, дивовижні».

    На захід  запрошений гість, волонтер, меценат, капелан, «Янгол добра», щира високодуховна людина і патріот України за велінням серця, Ростислав Іванович Процанін. Він зробив десятки тисяч добрих,  волонтерських,  благодійних справ, щоразу їздить у зону бойових дій, щоб підтримати наших захисників, опікується будинками для дітей –сиріт, а найголовніше кожним своїм словом підтримує морально і духовно тих, хто цього потребує.

    Отець Ростислав розповів учням 11-го класу, як в наш час проводиться підтримка воїнів  АТО, що відчувають хлопці та дівчата на передовій отримуючи передачі від дітей та не байдужих жителів громади.      Учні із захопленням слухали розповіді про волонтерську діяльність, про наших захисників.  На згадку про поїздку в зону бойових дій отець Ростислав подарував музею школи №3 знешкоджений снаряд артилерійської установки «Град».

     Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку, проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.