«Вишиті візерунки долі»

«Вишиті візерунки долі»

17 травня, напередодні Всеукраїнського Дня вишиванки у Бершадській центральній районній бібліотеці під час засідання клубу «Калина» відбулася літературно – мистецька зустріч «Чарівна краса вишиванки» з майстринею вишивальницею Гунько Валентиною Євгенівною. На зустрічі були присутні учні Бершадського Професійно – технічного ліцею, група № 72, керівник Медицька Тетяна Анатоліївна.

ф014

Ведучі заходу Катерина Нагірняк та Ольга Бабій розповіли про те, що вишивка – це один із найдавніших та найпоширеніших видів народної творчості. Прагнення прикрасити свій одяг, свій дім завжди було властиве людині. За допомогою вишивки звичайний шматок домотканого полотна перетворювався у витвір мистецтва.

ф010

Кожна людина талановита по своєму: комусь подобається музика, спів, танці, а в когось лежить душа до малювання. Майстриню – вишивальницю Гунько Валентину Євгенівну Бог обдарував талантом вишивати, вона настільки любить своє заняття, що воно стало сенсом її життя. Вишиті роботи Валентини Євгенівни по праву можна назвати шедеврами. Нитка за ниткою старанно покладені хрестиком різнокольорові картини, ікони оживають на білосніжному полотні, то жовтогарячими соняхами, то ніжними пелюстками троянд, то пейзажами в різні пори року.

ф006

 

Виставку експозицію «Бершадські вишиванки наче райдуги світанки» з літературою та власними виробами читачів бібліотеки та вишиваними роботами Валентини Євгенівни представила бібліотекар Валентина Настенко.

ф005

По закінченню зустрічі директор Бершадської центральної районної бібліотеки Наталія Лева подякувала усім присутнім за увагу та побажала майстрині здоров’я та творчого натхнення.