Виставка – персоналія “Співачка зорі провідної”

     

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки (Лариси Косач-Квітки) (1871-1913),  видатної української поетеси, громадської діячки. Її називають геніальною дочкою українського народу, красою і гордістю нації, духовним вождем української інтелігенції. Творчість поетеси завжди  життєстверджуюча, оптимістична, романтична і дуже близька до розуміння читачами. Треба відмітити і те, що Леся Українка стала найбільшим збирачем українського фольклору, записавши близько 500 народних пісень.

   Ім`я Лариси Петрівни Косач-Квітки  вписане навічно у золоту книгу української літератури та культури і  стоїть в одному ряду з великими Тарасом Шевченком, Григорієм Сковородою, Іваном Франком.

   Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки пропонує виставка – персоналія “Співачка зорі провідної”, організована у читальному залі Бершадської  бібліотеки.

  Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів, а також публікацій з періодичних видань, присвячених дослідженню її творчості.