Виставка-заклик «Геть куріння! Ми – здорове покоління»

       Тютюнопаління є однією з найсерйозніших медико-соціальних проблем сучасності. Руйнівний вплив будь-якого виду паління на здоров’я людини є вражаючим: смертність від куріння в США перевищує кількість померлих від СНІДу, алкоголізму та нещасних випадків, узятих разом. Вкрай актуальною є тема тютюнопаління для України: саме наша країна посідає одне з перших місць в Європі серед кількості курців. Кожен п’ятий українець віком понад 35 років вмирає від хвороб, пов’язаних з довготривалим курінням.

        До Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням (31.05) та з метою привернути увагу підлітків до проблеми залежності від куріння та можливих наслідків цієї шкідливої звички завідувачка відділом з обслуговування дітей Бершадської бібліотеки Тетяна Захарчук презентувала виставку-заклик «Геть куріння! Ми- здорове покоління».

Діти отримати повну уяву про руйнівні наслідки тютюнопаління для підліткового організму, функціональні порушення в роботі більшості життєво важливих органів людського організму; переглянули книги, які аналізують причини психологічної готовності до вживання тютюну.