«Захисник Вітчизни – робота з військовим характером»

         З нагоди Дня призовника в Бершадській бібліотеці бібліотекар з обслуговування юнацтва Олена Маліцька оформила літературну викладку «Захисник Вітчизни – робота з військовим характером» мета якої, пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням, формувати в молоді розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.   

         Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком військовозобов’язаних українців. Такий порядок регламентований ст. 65 Конституції та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Складовою частиною військового обов’язку є перебування на обліку у військкоматі та строкова служба в армії.

         Призовники будуть проходити службу в лавах Збройних Сил України, підрозділах Національної Гвардії, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту.