Засідання клубу «Господарочка» на тему «Профілактика вірусних хвороб народними методами».

Сьогодні в КЗ «Бершадська бібліотека» відбулося чергове засідання клубу “Господарочка”

Щороку в осінньо-зимовий період реєструється зростання захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями та грипом. Тому обговорювали актуальну на сьогодні тему «Профілактика вірусних хвороб народними методами». Дуже корисні поради надала лікар – терапевт Гунько Валентина Євгеніївна. Учасниці клубу дізнались багато корисних рекомендацій, зокрема такі як:

– випивати потрібну кількість води, тому що вода це джерело енергії;

– вживати такі вітаміни як А,Е,С;

– зробити пасту Амосова і кожен день приймати по 3 чайні ложки;

– уникати скупчень людей – аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів;

– прикривати рот і ніс під час кашлю та чханні – аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є джерелом зараження.

– повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми – для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам перебігу хвороби та її ускладненням.

– прогулянки на свіжому повітрі будуть також дуже корисними, адже не тільки сприяють загальному зміцненню імунітету, а й тому, що на відкритому просторі концентрація вірусних частинок дуже низька, тому практично не можливо заразитись ГРВІ.

Також бібліотекар з обслуговування дорослих читачів Іванчишина Алла для учасників клубу підготувала перегляд літератури про фітотерапію та народні методи лікування «Природа і людина – одне одвічне коло».

Запрошуємо всіх охочих в КЗ «Бершадська бібліотека» ознайомитися з переглядом літератури.