Засідання круглого столу «Благодійники : об’єднаємо зусилля для спільних добрих справ»

Волонтери 1

Волонтери 2

Djkjynthb 3

 

У читальній залі районної бібліотеки до Дня благодійництва, яке в Україні відзначають 13 грудня, відбулася зустріч з волонтерами та підприємцями району, які  надають допомогу учасникам АТО та їх сім’ям. Темою обговорення була теза «Благодійники: об’єднаємо зусилля для спільних добрих справ».
У заході брали участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський, керуючий справами апарату районної ради Микола Грабчак, сільський голова с.Джулинка Петро Швець, а також представники волонтерських організацій району, духовенства, студенти Бершадського професійного ліцею.
В ході зустрічі було обговорено питання взаємодії влади і громади щодо збору та надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям, об’єднанні зусиль міської, сільських рад, релігійних громад та громадян району. Зокрема, обговорено питання доставки матеріальної допомоги, медикаментів, продуктів харчування військовослужбовцям нашого району. В свою чергу волонтери поділилися проблемними питаннями, які виникають у ході поїздок.
Володимир Ольшевський наголосив на тому, що в сучасних умовах дуже важливо поєднати зусилля для вирішення питань підтримки наших військових, їх соціальної реабілітації після пережитих випробувань. «Без підтримки волонтерів та благодійників, не було б забезпечення українських військових усім необхідним на тому рівні, на якому воно перебуває нині. І в цьому є заслуга усіх жителів району, бо кожен громадянин – частина волонтерського руху Бершадщини».
Про пошук можливостей щодо забезпечення усім необхідним наших військових ділилися досвідом волонтери правозахисної організації солдатських матерів «Мальва» Леся Климнюк та Валентина Чорненька, представники Волонтерської організації «Благодійний Фонд Добра та Миру» Віктор Резнік та Олег Сташенко, члени громадського формування з охорони громадського порядку у Бершадському та Чечельницькому районах «Народна самооборона»  – керівник штабу Анатолій Невеличко та його заступник Сергій Чорненький. «Лише побувавши там, розумієш, наскільки їм важко, тому ми і працюємо з усією оперативністю та відповідальністю», – зазначив Олександр, член правозахисної організації солдатських матерів «Мальва».
У заході брали участь священнослужителі православної церкви Київського патріархату. Отець Ростислав надав пояснення учасникам круглого столу: «Благодійник – це людина, яка здійснює благо. Можна сказати, що благодійники та волонтери – це апостоли любові». Він закликав активізувати волонтерський рух в територіальних громадах шляхом власного прикладу.
«Дільність волонтерського руху на Бершадщині вирізняється своєю масштабністю і дієвістю. Це відзначають вінницькі волонтери, з якими ми підтримуємо тісний зв’язок», – повідомив о.Назарій. «Також ми маємо зосередитися і на підтримці капеланства – забезпечувати необхідним священиків, які перебувають у зоні АТО».
Завершилося спілкування представників районної влади і волонтерів досягненням домовленості про підтримку постійних контактів, узгодженням конкретних напрямків взаємодії у вирішенні завдань організації волонтерської підтримки української армії, налагодження більш дієвої співпраці із бізнесовими структурами та керівниками місцевих рад району.

Відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації