Бершадчанин  Вячеслав Дремлюх загинув під Іловайськом

 Сьогодні, 29 серпня, минає 8 років з дня загибелі нашого земляка, учасника антитерористичної операції на Сході України – В’ячеслава Дремлюха. КЗ «Бершадська бібліотека» пропонує відео спогад  «Героїв завжди пам’ятають, на небі й на рідній землі», який підготувала  бібліотекар читальної зали Людмила Печенога.

У 2014 році цього трагічного для України дня, обірвалося життя солдата, стрільця – помічника гранатометника 7-го окремого полку армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України

Дремлюха В’ячеслава Анатолійовича , коли разом із добровольчими батальйонами та військовими колоною покидав місце кривавої битви, під час виходу з Іловайського котла «зеленим коридором» на дорозі біля села Новокатеринівка.

Указом Президента України від 4 червня 2015 року за особисту мужність та героїзм, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Дремлюх В’ячеслав нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

Йому було лише 22… Веселий, щирий, справедливий, відданий своїй справі, друзям, люблячий життя, він робив усе, щоб допомогати людям. Тому і спогади про нього лише світлі та чисті. В’ячеслав Дремлюх віддав своє життя за нас, за своїх рідних, за свій народ, за свою Україну-неньку. Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю доблесного сина України.

У читальному залі КЗ «Бершадська бібліотека» до Дня пам’яті захисників України представлена викладка – пам’ять «Героїв завжди пам’ятають на небі й на рідній землі!»

Герої не вмирають! Вічна пам’ять Героям!