«Боролись! Боремось! Поборемо!»

    14 жовтня Україна відзначає День захисників і захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії. Цьогоріч виповнюється 80 років з часу створення перших бойових загонів Української Повстанської Армії (УПА), яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти окупаційних режимів. УПА продовжила боротьбу українців за відновлення державної незалежності України, яку розпочато в роки Української революції 1917 – 1921 років

     Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні з Російською Федерацією,  Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» долучився до інформаційної кампанії Українського інституту національної пам’яті під гаслом «Боролись! Боремось! Поборемо!»  та організував тематичну викладку інформаційних матеріалів і книжкових видань.

Боротьба за державність , військові традиції , зв’язок поколінь українців  це  приклади з нашого минулого   і сучасного, коли українці масово підіймалися на збройну боротьбу за право на свободу та ідентичність

    У наш час Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА.  Віримо, що саме в наш час ця боротьба завершиться  перемогою. Це важливо для України і для всього цивілізованого світу.

    Взаємозв’язок між різними поколіннями борців за Україну проявляється також у спадковості військових традицій. Зокрема, гасло «Слава Україні!» у 2018 році стало офіційним військовим вітанням. А пісня «Зродились ми великої години», яка з 1932 року була гімном ОУН, – тепер марш українського війська.

    Детальніше про УПА  та взаємозв’язок поколінь можна ознайомитись завітавши у бібліотеку.