Бібліопікнік «Рецепти довголіття»

Бібліотекар Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Алла Іванчишина провела пізнавальну і цікаву бесіду для учасників Інституту третього віку про здоров’я , правильне харчування , про важливість заняття спортом. Також розповіла про рецепти довгожителів з різних куточків світу. Під час зустрічі учасники ділилися своїми рецептами довголіття і записували їх на дошці. Присутні дізналися про феномен довголіття, який ховається всього-на-всього в чистій екології, корисній рослинній їжі, місцевому побуті. Бібліотекар в кінці заходу роздала учасникам пам’ятки  корисних фіторецептів для здоров’я.

Людське життя можна сміливо вважати безцінним даром, яким потрібно мудро розпоряджатися.

Гарне здоров’я — це не тільки дарунок природи, а й постійна праця — приємна і благодатна.

Одне з важливих завдань суспільства – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози вимирання нації.

Здоровий спосіб життя передбачає розумне використання свого життєвого потенціалу, а також дотримання науково обґрунтованих рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших медичних організацій. За цих умов багатьох причин погіршення стану здоров’я можна уникнути.

Найважливішим рецептом довголіття є психологічний настрій. Ми самі програмуємо себе на старість і хвороби. Так що побільше позитивних думок і нових бажань та прагнень.