В бібліотеці проведено літературний фреш «#СУПЕР BOOK»

В Комунальному закладі «Бершадська бібліотека» до Міжнародного дня дитячої книги проведено літературний фреш «#СУПЕР BOOK».

Бібліотекар Олена Струтинська провела для читачів Lit огляд «Книжки читаєм залюбки»,  розповіла історію виникнення  перших книг, ознайомила з бібліотечним етикетом, діти робили бібліо-селфі «Я і Книга».

Щороку 2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане в 1967 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. Воно привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме книга відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості.

А дата обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен, якому не тільки вдалося змінити ставлення до дитячих книг, але й розвинути і збагатити цей вид художньої літератури. Творами дивовижного митця захоплювалося не одне покоління читачів в усьому світі.

Отож, запрошуємо до бібліотеки! Читайте книги, якщо ви хочете бути розумними, успішними. Адже саме книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.