Запрошуємо переглянути літературний онлайн-календар «Жуль Верн – великий мрійник»

      Жуля Верна по праву вважають засновником жанру наукової фантастики. Французький письменник писав оповідання, повісті та романи. Люблячи подорожі, письменник вміло описував їх в усіх деталях. Саме до 195-ої річниці від дня народження фантаста бібліотекар Комунального закладу «Бершадська бібліотека» Світлана Єгорова підготувала літературний онлайн-календар «Жуль Верн – великий мрійник». З відеоролика Ви ознайомитеся з цікавими фактами біографії та найвідомішими романами Верна, які  можете знайти на полицях нашої бібліотеки.

     Французький письменник, один з найбільш популярних в світі, згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, автор класичних пригодницьких романів, основоположник жанру наукової фантастики. Твори Жюля Верна за кількістю перекладів посідають друге місце серед усіх письменників світу. Багато читачів виросли на його історіях про дітей капітана Гранта, загадкового капітана Немо, подорожі Віллі Фогга навколо світу за 80 днів. Але незважаючи на те, що творчість письменника частіше відносять до дитячої літератури, читати книги Жуля Верна варто незалежно від віку і статі. І саме ці книги можна взяти в нашій бібліотеці. Описані автором пригоди будуть цікаві усім. 

     Отож, дорогі друзі, читайте книги Жуля Верна! Разом із героями його книг здійсніть незвичайні подорожі – повітряні, морські, геологічні, арктичні, космічні. Бодай у думках спробуйте досягти недосяжного. Читайте книги, які читало і перечитувало не одне покоління, які і сьогодні читає увесь світ.