Літературний дайджест «Лунає слово Лесі Українки»

                      

          Відзначаючи  152 – у річницю від дня народження Лесі Українки, видатної української поетеси, драматургині, громадської діячки, величного класика української літератури, у Комунальному закладі «Бершадська бібліотека»  проведено літературний дайджест «Лунає слово Лесі Українки».

         Маємо пам’ятати, що Лариса Петрівна Косач не завжди була видатною письменницею та громадською діячкою. Колись вона була лише маленькою дівчинкою. Бібліотекар відділу обслуговування дітей Світлана Єгорова разом з юними користувачами, поринули в дитинство Лесі Українки, яке вона провела на Житомирщині. Саме тут вона знайомилася з народною творчістю, що в майбутньому стало фундаментом для написання багатьох її творів, в тому числі і драми-феєрії «Лісова пісня». Дітей  цікавило все: якою була Леся в дитячі роки, коли і де написала перший вірш, чому взяла псевдонім Українка, як боролася з важкою недугою. А ще наші читачі в цей день читали вірші та брали  книги відомої письменниці для читання вдома.  

         Леся Українка є однією з найвизначніших постатей України. Історія світової культури, мистецтва, мабуть, не знає іншої жінки, гідної такого захоплення, такої вселюдської шани. Неоціненний творчий спадок, життєві принципи і сила духу славетної Лесі Українки завжди будуть у пам’яті кожного українця. Її ім’я уособлює саму Україну.