Місцеве самоврядування – чинник довіри людей

    7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. У читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека» презентується  інформаційна викладка «Місцеве самоврядування – чинник довіри людей» . День місцевого самоврядування − це подія, що не лише яскраво підтверджує активну участь широких мас населення в управлінні державою, високу роль самоврядності як найдемократичнішої, наймасовішої форми управління в суспільстві, а й возвеличує  самовіддану працю голів територіальних громад, депутатів і працівників виконавчих апаратів місцевих рад. Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства, дійовим інструментом вирішення не лише регіональних, а й загальнодержавних завдань.

 Україна 7 грудня 1990 року першою серед колишніх радянських республік прийняла Закон “Про місцеві Ради народних депутатів, місцеве і регіональне самоврядування”. Це було першим кроком до відродження самобутньої системи місцевого самоврядування в Україні, Конституційні основи якого були конкретизовані прийнятим у 1997 році Законом “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Працівники читального залу КЗ «Бершадська бібліотека»  запрошують до бібліотеки , де можна ознайомитися з інформаційною викладкою, почитати цікаві книги та просто корисно провести час.