Нове покоління читачів вимагає від бібліотекаря творчої ініціативи

   20 грудня 2022 року в читальній залі КЗ «Бершадська бібліотека» відбулась  семінар-нарада бібліотечних працівників публічних бібліотек Бершадської міської територіальної громади.

 Директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук поінформувала колег про попередні підсумки роботи у 2022 році, реалізовані проекти, проведені заходи. Звернула увагу  на  підготовці звіту про роботу бібліотек за формою 6-НК , плануванні бібліотечної роботи на наступний рік та пошуку нових креативних цікавих для користувачів форматів масових заходів.  Також  бібліотекарям рекомендовано структуру пояснювальної записки до звіту та надані роз’яснення щодо підготовки електронного бібліотечного звіту ЕСМАР.

   Під час зустрічі Людмила Німчук представила бібліотекарів, які були зараховані на роботу у 2022 році. Зокрема: Оксана Тюхтій – с. Пятківка, Марія Усата – с. Шумилів, Ганна Мазур – с. Поташня та Лілія Бернацька – с. Велика Киріївка.  Нові працівники вже влилися у роботу,  за потреби мають можливість звертатися у методичний кабінет КЗ «Бершадська бібліотека», де буде надана методична і практична допомога з питань бібліотечної діяльності.

    Час вимагає  змін методів бібліотечної роботи, переформатування та модернізації просторів,  адже сьогодні уже нікого не здивуєш бібліотечною виставкою чи інформаційним повідомленням. Нове покоління читачів вимагає від бібліотекаря творчої ініціативи. Сучасна публічна бібліотека – це простір , який наповнюється змістом і сенсом коли присутні усі складові: кваліфікований  і творчий бібліотекар, потужний  інформаційний та матеріально – технічний ресурс, надійні  партнери,  а найголовніше – допитливі та активні користувачі.

 Наша місія, як бібліотекарів-створити у кожному бібліотечному закладі  простір безмежних можливостей, натхнення  та   інновацій. І все це  для досягнення головної бібліотечної візії – промоції читання.

 Бібліотечні працівники у форматі фахового спілкування мали можливість ставити питання, обговорювати проблеми та ділитися гарним досвідом роботи.