Павло Олексюк стояв до останнього подиху за свою рідну землю

 23 березня минає рік від  дня загибелі Олексюка Павла Олеговича.Йому було лише 22. Павло був хоробрим юнаком, прекрасним сином, вірним та щирим другом, справжнім патріотом і захисником своєї Батьківщини.

   Народився  Олексюк Павло Олегович 23  січня  2000 року, у м. Херсон.  Родина проживала у смт Брилівка Олешківського району, Херсонської області,  тут у місцевій загальноосвітній школі навчався Павло. Після закінчення школи вступив до  Херсонського  факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

     У 2020 році підписав контракт на службу у Збройних Силах України. Служив у 57-й мотопіхотній бригаді 17 батальйону. Хлопець був хоробрий  солдатом, прекрасним сином, вірним та щирим другом, справжнім патріотом і захисником України. У страшні, криваві години боротьби  за наше право на мирне майбутнє України, Павло, вірний військовій присязі та Українському народові,  з першого дня взяв до рук зброю і став на захист найважливіших і найдорожчих цінностей – родини, землі, України. Павло вирушив боронити Луганщину. Він обіймав посаду оператора протитанкового відділення. Разом з побратимами  захищав Лисичанськ, Новотошківку, Северодонецьк.

    23  березня  2022 року життя Павла обірвала ворожа куля, він загинув в боях з агресором на Луганщині  в ході відбиття російського вторгнення в Україну.  Воїн виконував бойове завдання в районі смт Нижнє та отримав смертельне поранення.   Зовсім молодий 22 річний Павло – герой і захисник, він  багато зробив для нашої держави,  віддавши своє життя захищаючи мир та спокій України, її свободу та незалежність

«Павло був добрим, світлим, позитивним. Завжди міг здивувати, захопити, заінтригувати. Любив робити сюрпризи. Для друзів з нічого міг організувати справжнє свято, був душею компанії. Любив та був прикладом для свого молодшого брата», – розповіла мама захисника Наталія.

Він стояв до останнього подиху за свою рідну землю, за суверенітет держави, за рідних і близьких, за усіх українців, а тепер Янголом Охоронцем оберігає нас з Небес! Поховали захисника у місті Бершадь Вінницької області. Павло не був уродженцем нашої громади, але для усіх нас став рідним.

   У скорботний для родини та друзів день згадаймо добрим словом,  тихою молитвою  молодого воїна, українського патріота Павла Олексюка, який поклав своє життя за Україну. Герої не вмирають!