Павло Скоропадський – останній гетьман України

До 150-річчя видатного державного і політичного діяча, воєначальника Павла Скоропадського КЗ «Бершадська бібліотека» організувала  виставку-погляд в історію «Павло Скоропадський – останній гетьман України».

На виставці представлені матеріали з різних джерел, які допомагають скласти історичний портрет неоднозначного гетьмана України.     Навколо його імені тривалий час точаться дискусії в українській історіографії – від відвертої ідеалізації його діяльності до не менш відвертої критики всіх його політичних кроків. Наша виставка – це спроба об’єктивного висвітлення життя і діяльності Павла Скоропадського як у загальноісторичному контексті, так і в плані пізнання його як особистості.

   Та все ж основною метою виставки слід вважати формування у молоді знань про історичну постать Павла Скоропадського, як останнього гетьмана України, талановитого воєначальника і палкого патріота України, якому вдалося в надзвичайно важких умовах революції та громадянської війни провести фундаментальні державні реформи молодої Української держави.