У Бершадській бібліотеці відбувся Майстер-клас із плетіння різдвяних вінків    

      Наближаються улюблені мільйонами свята – Різдво Христове  і Новий рік. Напередодні Різдва Христового члени бібліотечного клубу «Господарочка» КЗ «Бершадська бібліотека»  взяли участь у майстер – класі з виготовлення новорічного декору – різдвяного вінку, який провела бібліотекар абонементу обслуговування дорослих користувачів Алла Іванчишина.

     Алла Юріївна розповіла цікаві факти та історію виникнення різдвяного вінка. Про традиції і звичаї українців під час підготовки та святкування зимових свят написано чимало книг і статей.  Є думка, що у різдвяному вінку кожна деталь має особливий сакральний зміст. Коло, у формі якого заплетений вінок, означає вічне існування Бога та нескінченне життя. Зелений домінуючий колір це втілення життя та розвиток, вічності та духовності. Червоні деталі символізують кров розіп’ятого Христа. Дзвіночки та кульки відганяють злих духів. А шишки, горіхи та фрукти нагадують про народження та відродження.

Процес плетіння вінка у колі друзів виявився цікавим і нескладним. Створені власноруч віночки вийшли красивими та святковими.  Тепер різдвяні віночки прикрасять бібліотеку та оселі читачів.