Година історичної правди «Війна відгриміла та пам’ять жива»

30 років тому в Афганістані закінчилась десятилітня військово-політична спецоперація, участь у якій взяли понад 160 тисяч військовослужбовців з України. Ця дата особлива для тих, хто пройшов крізь пекло тієї чужої війни, а сьогодні багато хто з них захищають українську землю на сході країни. Цій темі була присвячена година історичної правди  «Війна відгриміла та пам’ять жива», проведена в читальному залі районної бібліотеки.

100_2811 (1)

 

Не залишили байдужими прочитані рядки з листів воїнів-афганців, вірші, фотосвітлини з книг А.Гончара, зі збірника «Подільська старовина» (підбірка матеріалів з фондів обласного краєзнавчого музею). Афганістан – це не тільки трагедія. Це ще й солдатські будні, мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту.

100_2808 (1)

 

У кожного воїна-афганця – свій життєвий подвиг, своя доля. І як би ту війну не називали,- чужою, несправедливою,- це не применшує особистий подвиг тих, хто став прикладом стійкості  в бою, вірності присязі, солдатській дружбі.  Найвищою нагородою для тих, хто повернувся – життя, а для загиблих – пам’ять.