Історична онлайн – мандрівка «Гімн України – символ свободи»

   Бібліотекар КЗ «Бершадська бібліотека» Світлана Єгорова підготувала історичну онлайн мандрівку «Гімн України – символ свободи». 

     30 років тому 15 січня 1992 року Президія Верховної Ради України затвердила музичну редакцію Державного Гімну України, що знайшло своє відображення у Конституції України. 6 березня 2003 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України». Законопроектом було затверджено державний національний гімн на музику Михайла Вербицького зі словами тільки першого куплету і приспіву пісні Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».

Державний Гімн України – це урочиста патріотична пісня, яка уславлює нашу державу, є символом її державності і національної єдності. Коли звучить Державний Гімн України треба вставати. Цим ви засвідчуєте свою глибоку повагу до України. З гімну починаються та закінчуються урочисті збори, офіційні церемонії, масові події та спортивні заходи.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку та ознайомитися з книгами, в яких детально висвітлюється  історія виникнення державного гімну, біографії Михайла Вербицького та Павла Чубинського.