Мова починається з кожного з нас

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» пропонує переглянути віртуальну тематичну виставку «Там, де живе рідна мова, живе український народ»,  яку підготувала бібліограф Ірина Плетньова. Мова –  без неї немає країни, народу, нації, громадянина.  Рідна мова дорога людині, як саме життя, — стверджує народна мудрість.

    Скільки років та віків  нашу мову позбавляли права бути та українська мова мова вистояла, перемогла, засяяла у всій своїй чарівності.  Ніжна й співуча, українська мова за красою та мелодійністю посідає одне з перших місць серед європейських мов, поступаючись лише італійській. Настав час і  українці цілеспрямовано  намагаються якомога краще оволодіти рідною мовою, бо жити в Україні й не знати мови — це неповага до держави, до себе — громадянина цієї держави.

   Щороку  9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.   Мова — не просто засіб спілкування, а невичерпне джерело мудрості, в якому зібрані кращі надбання нашого  народу.

   Віртуальна виставка адресована  шанувальникам українського слова та небайдужим до долі української мови в Україні. Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

    У  бібліотеках Бершадської територіальної громади є багато захоплюючих  книг українською мовою і про українську мову. Завітайте у найближчу бібліотеку, де вас вже давно чекають!