Нові видання від Українського інституту книги

    Перший місяць 2022 року приніс гарну подію для  користувачів  і бібліотекарів  Комунального закладу «Бершадська бібліотека»: отримано    684 примірники  книг,  на суму 100464,7 грн. Це найновіші україномовні цікаві книги для дорослих і дітей, що надійшли від Українського інституту книги в рамках державної програми “Українська книга”.

  Сьогодні із  поповненням літератури, у читальній залі бібліотеки, ознайомилась начальник відділу культури, молоді, туризмі та охорони культурної спадщини Бершадської міської ради Анна Клапатюк.  Нові надходження представила директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук.  Отримані книжкові новинки порадують абсолютно всіх читачів. Для дітей та підлітків бібліотека отримала багато яскравих та популярних видань: казки, пригодницькі твори, фантастичні історії . Для дорослих читачів твори сучасних українських авторів, зарубіжні переклади, документальні видання, історичні праці, дискусійні роботи тощо.

     Колектив КЗ «Бершадська бібліотека» щиро вдячний Українському інституту книги, Вінницькій обласній науковій універсальній  бібліотеці ім.Тімірязєва,  усім хто допоміг отримати та доставити у Бершадь  найважливіше надбання бібліотек-нові книги. 

 Наразі проводиться облік, бібліотечна обробка та каталогізація книг, які вже зовсім скоро будуть доступні читачам.

Довідково

Український інститут книги – державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, проводити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Читання – не просто корисна звичка, це – шлях до здобутків. Воно позитивно впливає на розвиток мислення, мовлення, уяви, креативності, емоційного інтелекту та вміння адаптуватися до навчання у школі у дітей та підлітків. Читання розвиває soft skills у дорослих та дітей. 

Soft Skills -комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, які відповідають за успішну участь у робочому процесі, високу продуктивність і, на відміну від спеціалізованих навичок, не пов’язані з конкретною сферою.

Соціалізація – це коли людина взаємодіє з іншими людьми, навіть якщо ця взаємодія відбувається через Інтернет, телефон.

Soft Skills дозволяють бути успішним незалежно від специфіки діяльності та напрямку, в якому працює людина. Традиційно в психології їх відносять до числа соціальних навичок: вміння переконувати, знаходити підхід до людей, лідирувати, міжособистісне спілкування, ведення переговорних процесів, робота в команді, особистісний розвиток, управління часом, ерудованість, креативність і т.п.