Перегляд літератури «Шахи та шашки: мистецтво гри»

Перегляд літератури «Шахи та шашки: мистецтво гри» Хтось любить грати у футбол, іншим до вподоби запал на волейбольному майданчику, а дехто просто в захваті від гри в шахи. Цю гру називають інтелектуальною, спортивною, а ще кажуть, що це навіть не гра, а ціле мистецтво.

Ті, хто справді захоплюються шахами переконані, що в них неможливо грати рік – два чи п’ять, бо в них грають усе життя, постійно відкриваючи щось нове.

Як стверджують дослідники, шахи виникли в Індії за кілька сотень років до нашої ери, проте й сьогодні вони дуже популярні у світі. 20 липня до Міжнародного дня шахів бібліотекар Світлана Єгорова підготувала перегляд літератури «Шахи та шашки: мистецтво гри», з якого юні користувачі Бершадської бібліотеки дізналися багато цікавих фактів про «королівську гру», історію її виникнення та походження шахових фігурок, де в літературі зустрічаються шахи. У нашому місті більш популярна гра в шашки, яка також є ефективним інструментом розумового розвитку. Нею захоплюються бершадчани від малого до великого.

Відвідувачі ознайомилися з інформацією про шашкові турніри, які тут проходять. Так, наприклад, турнір з шашок «Бершадська Нива», організатором і суддею якого є учитель Бершадського ЗЗСО № 1, автор книги «Шашкові уроки (шашки-64)» Олександр Дьомін, проводиться вже понад 40 років. Було зафіксовано рекорд у Національному реєстрі рекордів України тому, що жодні інші українські змагання не проводяться настільки довго в одному місті – аж 40 років! Оскільки шахи дуже складна гра, якої треба довго навчатися, усі охочі спробували себе у легшій грі в шашки. Деякі користувачі виявили цікавість до гри в шахи та пообіцяли й надалі розвиватися в цьому напрямку.