Презентовано нове краєзнавче видання Поклад Наталки Іванівни «Там Буг Південний, там душа моя …

У стінах Комунального закладу «Бершадська бібліотека» презентовано нове краєзнавче видання Поклад Наталки Іванівни «Там Буг Південний, там душа моя … Розповідь про Маньківку, яке вийшло у серії «Моя Вінниччина» журналу «Вінницький край» та люб’язно подароване користувачам бібліотеки.

Цікаве та змістовне видання розповідає про долю мальовничого села Маньківка Бершадського (нині Гайсинського) району, що як усі інші села на Вінниччині, породило, вигодувало, виховало і послало у світ багато талановитих особистостей. Власне тут народилась і зростала автор-упорядник книги – Наталка Іванівна Поклад. Пані Наталя надзвичайно скромна, інтелігентна людина, яка не забуває своє коріння, хоча довгий час проживає у Києві. Пишучи літопис рідного села, вона додає власні спогади, віршовані рядки присвячені селу та родині, односельцям. З великою любов’ю, теплотою авторка розповідає про минувшину, сучасне та традиції, використовуючи власні письменницькі щоденники із записами різних років.

Наталка Іванівна низько вклоняється рідним маньківським берегам і віночком своїх самобутніх поезій, і цікавими фольклорно-етнографічними спостереженнями. Описуючи портрет Матері, авторка створює праобраз усіх подільських матерів, яким притаманна життєва мудрість, на долю яких випало безліч горя та випробувань. Попри усі труднощі та випробування подільська жінка не втратила ні щедрості милосердної душі, ні віковічної народної пісні. Пані Наталя висловлює щиру подяку за фінансову підтримку підготовки цього видання до друку Олександру Федоровичу Кавуну, голові фермерського господарства «Кавун», депутату Вінницької обласної ради.

Запропоновані матеріали мають духовне і культурно-краєзнавче спрямування, можуть бути використані при вивченні історії рідного краю. Видання розраховане на різні категорії читачів.

Під час прем’єри книги користувачі бібліотеки Софія Похолюк, Ксенія Глазова, Діана Рожко, Катерина Хмарук та директор бібліотеки Людмила Німчук читали поетичні твори Наталки Поклад.