Тематична виставка “Війна відгриміла та пам’ять жива”

Пам’ять єднає покоління

Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» для учасників урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  організував  тематичну виставку “Війна відгриміла та пам’ять жива”. Заходи відбувалися в приміщенні КЗ « Бершадська дитяча музична школа ім. Р.Скалецького», всі бажаючі мали можливість ознайомитися з літературою, у матеріалах, якої висвітлюються події Афганської війни. На  виставці  також представлені фотографії та біографії наших земляків, які не повернулись з Афганської землі живими.

З 1979  до 1989 року, близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило “афганської війни”. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули більше трьох тисяч українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.

Нехай вічний вогонь пам’яті не згасне над загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає: не місце війнам в житті людей! Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир! Адже щоб мати майбутнє, треба пам’ятати та шанувати своє минуле, бо пам’ять єднає покоління.