Вечір-портрет з нагоди 119-ої річниці від дня народження Родіона Андрійовича Скалецького

      23 листопада 2018 року в читальному залі Бершадської центральної районної бібліотеки відбувся вечір-портрет з нагоди 119-ої річниці від дня народження Родіона Андрійовича Скалецького – композитора-земляка, диригента, фольклориста, активного громадського діяча, який підготували викладачі та учні Бершадської дитячої музичної школи ім.Р.А.Скалецького.

001 (2)

Квіти до пам’ятника Родіона Андрійовича поклали: учасник хорового колективу ветеранів праці міського будинку культури Янчук Дмитро Семенович та заступник директора з навчальної роботи  дитячої музичної школи Сторожук Наталія Сергіївна. Поділились спогадами про зустріч з композитором начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, заслужений працівник культури України Герасимчук Надія Миколаївна та Джужук Микола Іванович.

004

Від родини Р.Скалецького виступила Натолочна Лариса Володимирівна – розповіла про книгу, яку вона готує випустити до ювілейної дати композитора. В ході заходу звучали українські народні пісні в обробці Р.А.Скалецького у виконанні Мураховської К.К., Сторожук Н.С.,  Баранової Л.Г., ансамблю бандуристів (кер. Кучанська О.С.) та хорового колективу ветеранів праці міського будинку культури (кер. К.Мураховська, акомпаніатор А.Лавренюк). Тож шануймо талант і неоціненну спадщину видатного Подільського Соловейка – Родіона Андрійовича Скалецького.

002

Бібліотекарями була організована книжкова виставка “Пісні Р. Скалецького – невянуча краса української духовності”

005 (1)