Виставка-натхнення «Поезія-це скарб віків, це діамант величиною в слово».

Виставка-натхнення «Поезія-це скарб віків, це діамант величиною в слово».

В Бершадській ЦРБ бібліотекарем з обслуговування юнацтва Оленою Маліцькою було презентовано виставку-натхнення «Поезія- це скарб віків, це діамант величиною в слово».

Поезія

В даній виставці представленні книги авторів українськи та російських авторів, таких, як: Леся Українка, Ліна Костенко, Марія Матіос, Анна Ахматова, А.С. Пушкін та ін.

Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття….. Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»… Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» – одна з важливих її якостей.

поез 3

Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості.

поез 4